/ ThinkStock/Getty Images
Две катастрофи са станали в Разградско на 7 август, и при двете има по един пострадал човек, съобщават от ОД на МВР-Разград.

Украинка пострада при катастрофа, мъжът й се блъсна в канавка и пътен знак

Около 4:30 часа, на 7 август е получен сигнал, че на път Търговище-Разград, в близост до ресторант "Габъра" е настъпило пътно-транспортно произшествие. На място е установено че неправоспобният водач Ю.Ю. на 19 години от търговищкото село Подгорица, управлявайки лек автомобил марка "Фиат"-Мареа поради несъобразена с пътните условия скорост на прав участък от пътя излиза вдясно от платното за движение и се удря в крайпътно дърво.

Вследствие на пътно-транспортното произшествие Ю.Ю. получава травма в областа на кръста и е настанен в хирургично отделение на МБАЛ-Разград без опасност за живота. Водачът е изпробван за наличие на алкохол с техническо средство, цифровата индикация на което е отчела 0.89 промила в издишания въздух. По случая образувано бързо производство.

Пешеходец пострада при катастрофа в Кубрат

В 13:48 часа в полицията в Исперих е получен сигнал на тел. 112 за настъпило пътно-транспортно произшествие в село Богданци, в близост до гробищния парк. Водачът на лек автомобил с малка "Фолксваген"-Поло А.М. на 26 години от Владимировци предприема маневра изпреварване на велосипед, движещ се в посока село Ножарево.

Пиян шофьор предизвика катастрофа с два спрели автомобила

По време на изпреварването велосипидистът С.А. на 81 години от с. Богданци предприема маневра вляво и е блъснат от изпреварващия го автомобил. С.А. е настанен в хирургично отделение на МБАЛ-Исперих с охлузни рани по тялото и със счупено ребро, без опасност за живота.

Водачът на лекия автомобил е изпробан за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация на което е отчела 0.00 промила. По случая е образувано досъдебно производство.