Стефан Тафров: Тъжно е, СДС се превърна в придатък на ГЕРБ
Стефан Тафров: Тъжно е, СДС се превърна в придатък на ГЕРБ / Радка Минчева
„Като един от основателите на СДС ми е тъжно от това, че тази партия се продаде за едно избираемо място и се превърна в придатък на ГЕРБ” – коментира в Разград Стефан Тафров. Той бе в Лудогорието заедно с члена на ръководството на "Да, България" Веселин Калановски, за да се срещне със симпатизанти на политическата сила на обединение „Демократична България”, в което влизат и ДСБ и „Зелените”.
Миналия месец Тафров спечели вътрешнопартийното гласуване на „Да, България” за номинации за листата за евродепутати на „Демократична България”. Той уточни, че за пръв път се провежда такова гласуване и в партията обмислят и за местните избори да подберат по подобен начин своите кандидати.
Тафров смята, че българските евродепутати трябва да работят за възстановяване на доверието към  България. Според него то е накърнено от управляващите през последните години, като изреди ГЕРБ, патриотите, ДПС, БСП. Водачът на листата на „Да, България” смята, че България трябва да бъде извадена от дъното на класациите като най-бедна и най-корумпирана страна в Европейския съюз. В Европа има недоверие към способностите и капацитета ни да участваме пълноценно в разговорите за бъдещето на ЕС и затова оставаме в периферията – констатира още Тафров. Всъщност ние сме дори заслужили европейци заради драматичното си минало и имаме идеи за развитието на ЕС – категоричен бе кандидатът за евродепутат.
Тафров и Калановски заявиха, че тъй като няма да имат представители в секционните комисии за евровота, ще разчитат на застъпници, каквито вече набират. Обявиха обаче, че техните на застъпници няма да с плаща, тъй като политическата сила няма субсидия, разчита на дарения, с каквито се организират и в момента посещенията по региони.
За организацията, създадена за посещението в Разград, Тафров и Калановски благодариха на активиста на „Да, България” Огнян Обрешков. Преди вечерната среща със симпатизанти, те раздавали три часа брошури в централната част на града. Коментираха, че местните хора са отвратени от актуалната тема с апартаментите, срещнали се и протестиращите медицински сестри. Искахме да покажем, че това корумпирано  управление има алтернатива – коментира Тафров. По думите му според социологическите агенции, които наистина познават резултатите от вотовете, „Демократична България” със сигурност ще има един евродепутат.

Стефан Тафров: Тъжно е, СДС се превърна в придатък на ГЕРБ
Радка Минчева

Стефан Тафров: Тъжно е, СДС се превърна в придатък на ГЕРБ
Радка Минчева