Шестокласничка от ОУ”Ив.С.Тургенев” – с награда от поетичен конкурс
Шестокласничка от ОУ”Ив.С.Тургенев” – с награда от поетичен конкурс / ОУ
Шестокласничката Селена Веселинова от ОУ„Ив. С. Тургенев”-Разград е удостоена със специална поощрителна награда за млад автор в Поетичния конкурс „Зрящи сърца” на БНР-програма „Христо Ботев” за хора с увредено зрение. Това съобщават от училищното ръководство.
Конкурсът се провежда ежегодно от 2010г. и е възможност  за изява на хора с увреждания. Мотото на конкурса „Най-хубавото се вижда само със сърцето” е реплика на Малкия Принц на Екзюпери. Водено от него четиричленно жури, включващо поетеси и работещи в радиото старши редактори определя най-добрите творби.
Старши редакторът в БНР Цвета Николова лично е посети Разград на 5 юни, за да се срещне, награди и се запознае със Селена Веселинова и семейството й. Тя е ученичка със специални образователни потребности в шести клас на ОУ”Ив.С.Тургенев” и е на комбинирана форма на обучение. С учебния материал се справя отлично, а в свободното си време посещава ДМШ„Илия Бърнев” – школа по пиано с ръководител Адриан Маджаров.
Това не е първа поетична награда за Селена, миналата година тя бе удостоена с награда за поезия в конкурса „Боян Пенев”.