Шампиони помагат на шампион с благотворителен футболен турнир в Разград
Шампиони помагат на шампион с благотворителен футболен турнир в Разград / Фейсбук
Спортисти с добри сърца организират благотворителен турнир по футбол в Разград на 8 септември, навръх християнския празник Малка Богородица.
Инициативата "Ludogorie Cup 2018" е на ФК”Торнадо 2013”-София, „Футбол с кауза”, ПФК”Лудогорец 1945” и разградчанина Иван Маринов.
Инициативата е в подкрепа на 30-годишния Севдалин Иванов от Нови Пазар. При нелеп инцидент обещаващият тежкоатлет получава счупване на шести шиен прешлен и остава парализиран от шията надолу. Въпреки всичко, с подкрепата на семейството и приятелите, воля и упоритост, Севдалин започва бавно да възвръща подвижността на ръцете си. Състоянието му може да се подобри, но той трябва да направи рехабилитация, която е непосилна за него и семейството му.
Вместо да плащат такса на организаторите на турнира кандидатите да участват в него, ще трябва да направят дарение от минимум 100 лева по сметката на Севдалин. Записването за участие става след представяне на копие от платежното.
Турнирът ще се проведе на Тренировъчната база на „Лудогорец” „Гнездо на орли”, а представители на седемкратния български шампион ще присъстват на награждаването. Форматът на турнира ще е 5+1, с неограничен брой смени (на хокеен принцип), като важат стандартните правила за минифутбол. Срокът за записване е 3 септември, след което ще бъдат обявени и схемата и жребия на турнира спрямо броя записани отбори. За победителите ще има купа, а за класираните на второ и трето място – медали. Подробности за турнира вижте ТУК.