Ще оправят тока във волната зона
Ще оправят тока във волната зона / Областна администрация-Разград
Областният управител Гюнай Хюсмен, кметът на Разград д-р Валентин Василев и ръководството на „Електроразпределение Север“ обсъдиха проблеми с елзахранването във вилната зона край Разград.Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.
Живущи в извънурбанизираната територия са поставили проблемите си с ниското напрежение в имотите си и пред електроразпределителното дружество, и пред общинската и регионалната власт. Лично ги сподели и представител на собствениците на имоти в района Валентин Вълчев. Само в Областна администрация-Разград сигналите са над 60.
На срещата в кабинета на г-н Хюсмен председателят на УС на „Електроразпределение Север“ Николай Николов, членът на УС Красимир Иванов и директорът на дирекция Красимир Минев обясниха, че пречка пред дружеството за извършване на ремонтни дейности е фактът, че имотите са в извънурбанизирана територия, а елмрежата не е тяхна собственост. Тя е изградена през 70-те години чрез кооперации между граждани, създадени специално по този повод и след това закрити.
Главният архитект на община Разград  Илин Солаков разясни възможностите за строителство на елмрежа в територии в извънурбанизирана зона, който е един от основните проблеми. Участниците в работната среща се обединиха около две идеи. Екипите на „Електроразпределение Север“ ще посетят района, за да се установят проблемните участъци и да се ремонтират съоръженията с цел осигуряване на нормално електроподаване, след което дружеството ще продължи с процедури по изграждане на мрежа за ниско напрежение, където е необходимо след изготвяне на парцеларни планове. Посещенията ще се извършат след подаване на сигнали от граждани на телефон 0700 1 6161 и на e-mail: info@erpsever.bg.
Пред ръководството на „Електроразпределение Север“  кметът д-р Валентин Василев постави въпроса за подаване на ниско напрежение и в по-малки селища от общината, проблемът поставили жители на общината по време на срещите му по населени места.

Ще оправят тока във волната зона
Областна администрация-Разград

Ще оправят тока във волната зона
Областна администрация-Разград