Разградските млади шофьори №3 на листовките на националното състезание
Разградските млади шофьори №3 на листовките на националното състезание / netinfo

Трето място на решаването на листовки е най-доброто класиране за отбора на ПГТС“Христо Смирненски“-Разград на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ – това съобщи директорът на училището Димитричка Ангелова.

Състезанието се проведе от 14 до 16 април в Пазарджик, разградски отбор за пръв път стигна до финала, след като победителят от регионалния кръг се отказа от участие. В Пазарджик конкуренти на разградските млади шофьори и автомонтьори бяха тимовете на: ПГМЕТ-Пазарджик; ПГТ „Гоце Делчев”-Пловдив; ТПГ„Стамен Панчев”- Ботевград; ПГТ-Бургас; ПГТ„Юрий Гагарин”-Радомир; ПГМЕТ-Троян.

Разградските млади шофьори №3 на листовките на националното състезание
netinfo

Разградският отбор в състав: Найден Руменов, Явор Григоров, Мехмед Симеонов и Реджеб Кадовлу е изтеглил №1 в жребия за поредността на явяване. Единият работен пост от практическите задачи е бил непознат на момчетата, тъй като в нашия регион нямаше къде да го наблюдават. Реално за първи път те работили на стенд по време на състезанието. Въпреки доброто представяне на част от задачите – освен третото място на листовките, на индивидуалното кормуване Реджеб Кадовлу е на пета позиция – отборът от Разград остава на седмо място, на 0,75 точки от предпоследния - ПГТ-Бургас.

Тъй като това е първо участие на финал, а в регионалните състезания са участвали общо 70 отбора, от ръководството на училището отчитат представянето като добро, поздравления за участието си момчетата са получили и от инж. Чавдар Здравков - главен експерт в дирекция „ОПОС” на МОН и инж. Саша Есигман - председател на комисията по оценяване знанията и уменията на участниците в състезанието.

На път за Разград отборът посети Природонаучния музей в Котел – разказа още Ангелова.