Разградчанин с театралната награда „НАЙ-НАЙ-НАЙ“
Разградчанин с театралната награда „НАЙ-НАЙ-НАЙ“ / netinfo
Млад актьор от Разград е сред тазгодишните носители на театралната награда „НАЙ-НАЙ-НАЙ“. Призът е първият отличителен знак в професионалното развитие на абсолвентите от Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“.
Близо 130 бакалаври и магистри от факултет „Сценични изкуства“ и факултет „Екранни изкуства“ са преминали преди дни по „червения килим“ на НАТФИЗ – съобщават от театралната академия. 35 от тях са били номинирани в 12 категории за наградата „НАЙ-НАЙ-НАЙ“. Победителите получават статуетка и грамота, както и признанието и уважението на гилдията си.
24-годишният Александър Евгениев от Разград е единият от двамата победители в категория „Актьор за драматичен театър“.   Той е от  семейство, свързано с театъра, баща му Евгени Стефанов е актьор, в разградския театър работи и майка му Галина Стефанова. Пътят му към сцената тръгва на 14-годишна възраст от Младежка театрална формация „Импулс“ с художествен ръководител Мария Петрова-Енева. На 16 години участва в два спектакъла на ДТ“Антон Страшимиров“-Разград. На 18 години е сред финалистите на телевизионното шоу „Кастинг: Влез в сериала“. След завършване на гимназия заминава за чужбина, а когато се завръща, започва обучението си в Театралната академия, която завърши в класа на проф. Пламен Марков. Това не е първата му награда по време на обучението в НАТФИЗ, миналата година бе обявен за „Любимец 13 – Надежда на българския театър“.
Александър Евгениев все още не е назначен на щат в някой от българските театри, но играе в „Саломе“ в театър „Българска армия“, предстои му и роля в „Калигула“ – постановка на Народния театър „Иван Вазов“.