Млад разградски актьор с награда „Любимец 13“
Млад разградски актьор с награда „Любимец 13“ / netinfo

23-годишният Александър Евгениев от Разград е сред тазгодишните носители на Националните награди за актьорско майсторство „Любимец 13“.

Церемонията се организира от Общински драматичен театър „Апостол Карамитев“-Димитровград на рождения ден на големия български актьор Апостол Карамитев.  Призовете се връчват в няколко раздела, Александър получава наградата „Любимец 13 – Надежда на българския театър“. „За обещаващия му старт по пътя на Мелпомена“ е аргументацията на организаторите на наградите. Призът му е връчен от доц. д-р Пенко Господинов – художествен ръководител на клас по актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.

Александър е абсолвент в НАТФИЗ“Кръстю Сарафов“ в класа на проф. Пламен Марков. Младежът е от семейство, свързано с театъра, баща му е актьор, в разградския театър работи и майка му. Пътят му към сцената тръгва на 14-годишна възраст от Младежка театрална формация „Импулс“ с художествен ръководител Мария Петрова-Енева. На 16 години участва в два спектакъла на ДТ“Антон Страшимиров“-Разград. На 18 години е сред финалистите на шоуто „Кастинг: Влез в сериала“. След завършване на гимназия заминава за чужбина, а когато се завръща започва обучението си в Театралната академия, която ще завърши през 2017 г.