Приключват номинациите за листата на БСП, сред предложенията – Денчо Бояджиев и Татяна Буруджиева
Приключват номинациите за листата на БСП, сред предложенията – Денчо Бояджиев и Татяна Буруджиева / netinfo

В шест от седемте общини в Разградско приключиха конференциите, на които структурите на БСП номинират кандидати за депутатската листа на партията за вота на 26 март. Това съобщи областният лидер Наско Анастасов. Последната конференция ще е в Кубрат на 1 февруари, там се забавили заради предсрочните местни избори в общината.

От вече провелите се конференции наблюденията ми са, че социалистите искат нови хора в листите – каза Анастасов. В Разград, където номинациите са били вчера, най-много предложения от партийните организации имало за: бившият шеф на „Водоснабдяване-Дунав“, сега служител в администрацията на „Дружба“ Евгени Ганев; юристът Добрин Добрев; директорът на Филиал Разград на Русенския университет Станка Дамянова; бившият кмет и настоящ адвокат Денчо Бояджиев и адвокат Стоян Димитров. Дамянова е номинирана и в Лозница и Цар Калоян, в Лозница другият номиниран е политологът и бивш депутат от Разградско Татяна Буруджиева, а в Цар Калоян номиниран е и заместник-кметът Найден Късов. В Самуил пък са предложили издателят и председател на „Форум България-Русия“ Светлана Шаренкова.

След провеждането на конференцията в Кубрат ще има заседание на Областния съвет на БСП, на което ще бъде подредена листата, а до 18 февруари Националният съвет трябва да определи водачите на листи – обясни Наско Анастасов.