От месец жандармерия респектира в малките села
От месец жандармерия респектира в малките села / Радка Минчева
От месец жандармерия респектира в малките села
100323
От месец жандармерия респектира в малките села
  • От месец жандармерия респектира в малките села
От месец декември 2018 г. разградската полиция провежда съвместни операции със Зоналното жандармерийско управление във Варна. Това съобщи директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев. „Визитите” на жандармеристите са в малките и отдалечени населени места в област Разград, където полицията трудно осигурява необходимия обем присъствие – обясни Йовчев.
Четири специализирани полицейски операции е провела разградската дирекция на МВР през декември с участието на служители на Зоналното жандармерийско управление във Варна – съобщи заместник директорът на ОДМВР Константин Костов.
"С цел постигане на по-висока ефективност по опазване на обществения ред и противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и трафика на хора. В хода на операцията са извършени проверки на 315 лица, както и 163 автомобила. При проверките на автомобили са съставени 11 глоби по фиш за извършени нарушения по Закона за движение по пътищата, 2 акта за установяване на административни нарушения, установени са и двама неправоспособни водачи."
Директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев обясни, че съвместната работа с жандармеристите ще продължи.
"Силите са насочени към отдалечени и малки населени места по противодействие на престъпността включително движение по пътищата, превенция на криминалния контингент. Проведени са четири такива операции, по една във всяко Районно управление. И през януари ще има такива операции. Това ни позволява по-добро присъствие в тези населени места, където поради обективни причини ни е по-трудно да осигурим необходимия обем такова присъствие. За нас е много полезно, надявам се и населението да го усеща."
Общо специализираните операции през последния месец на миналата година са 36 – съобщиха двамата полицейски началници.
Най-много от тях - 6 - за осигуряване на безопасността на движението и ефективен контрол на пътното движение, недопускане на неправоспособни водачи, водачи управляващи технически неизправни МПС, по линия TISPOL, с оглед оказване на положително въздействие за подобряване на пътната обстановка на територията на ОДМВР Разград.
Пет от специализираните полицейски операции са за противодействие на престъпленията, свързани с притежание и разпространение на  наркотични вещества, в резултат на които са образувани 4 досъдебни производства за притежание и разпространение на наркотични вещества, както и 2 бързи производства за управление на МПС под въздействието на наркотични вещества.
Други пет специализирани операции са по линия издирване. През декември за общодържавно издирване са обявени 30 лица: 15 от тях като свидетели по досъдебни производства, 6 обвиняеми по досъдебни производства, 7 като бегълци от ВУИ и 2 други категории /установяване на адрес/. През м.декември са установени общо 17 лица, като тук се включват и такива обявени в предходни периоди.
Четири специализирани полицейски операции са проведени за противодействие на незаконната миграция и трафика на хора.
Четири са и проверките на питейни заведения,  проведени с оглед опазването на обществения ред. Две от специализираните полицейски операции са за противодействие на незаконната сеч.  Също две са за противодействие на нерегламентирания обществен превоз на пътници.
Чуйте още от прикачения звуков файл.