От два конкурса 7 награди за певците от Центъра за работа с деца
От два конкурса 7 награди за певците от Центъра за работа с деца / ЦПЛР ЦРД-Разград
Със седем награди от два конкурса се завръщат в Разград певците от Школата по поп пеене към ЦПЛР – Център за работа с деца – съобщи техният ръководител Свилена Дечева.
В първия конкурс Разград традиционно се представя отлично – Националния фестивал на руската песен и танц. Десетото издание на музикалната надпревара се проведе в Драматичен театър „Стефан Киров” в Сливен в събота. Около 200 певци се конкурираха за наградите. Разградските изпълнители са се представили със съвременни руски песни, подходящи за възрастта им и са обрали аплодисментите на публиката, а след това и наградите. В първа възрастова група първо място си поделят Татяна Славова и Текин Зекерев, Татяна е изпълнила - "Лучшие друзья" и "С добрым утром, люди", а Текин – „Ангел”. С втора награда е Виктор Петров, който е изпълнил „Дорога к солнцу”. Във втора възрастова група Андреа Начева е победител, тя е изпълнила "Обними меня крепче" и "Я искала тебя". Освен с индивидуалните си награди певците се завръщат и с купа за цялостно представяне на Школата по поп пеене към ЦРД.

От два конкурса 7 награди за певците от Центъра за работа с деца
ЦПЛР ЦРД-Разград

Една от призьорките в този конкурс е сред наградените и в другия, в който участваха певци от Центъра за работа с деца през този уикенд. За участие в радиоконкурса за песни на морска тематика „Обичам те, море”, организиран от  НЧ„Васил Левски 1945“, БНР-Програма „Хоризонт“ и Радио Варна, се изпращат предварително записани в студио песни, изпълненията звучат по радиото, след това жури ги оценява и наградените деца се канят на гала концерт. Десетгодишната Татяна Славова участва със запис на песента „Делфините”, направен в студио „DRec Sounds”-Търговище, а Мария Божидарова – със „Сбогом, мое море”, записът е направен в същото студио. Мария е класирана на първо място в трета възрастова група, а Татяна – на второ. В този конкурс няма дублиране на наградите, има само по една награда за всяко призово място – уточни още Свилена Дечева.

От два конкурса 7 награди за певците от Центъра за работа с деца
ЦПЛР ЦРД-Разград