Община Исперих пое разноските по погребението на затрупания работник по проекта за водния цикъл
Община Исперих пое разноските по погребението на затрупания работник по проекта за водния цикъл / Драгомир Богомилов

Община Исперих, която е възложител на ремонтните работи по проекта за водния цикъл на града, поема разноските по погребението за затрупания от тонове пръст работник. От местната управа изказват съболезнования на семейството на Бейнур Зелкиф.

24-годишният мъж е от село Тодорово. От 2 месеца е работел по европроекта, чиито основен изпълнител е консорциум от пет фирми. Предполага се, че е бил служител на столичната фирма „Кристална вода“. Шефът на Областната инспекция по труда Катя Филипова съобщи, че все още от полицията не са обявило официално името на загиналия, за да се извърши проверка има ли трудов договор и с коя фирма. Тя допълни, че през следващата седмица ще излезе със становище какви са причините за инцидента, на пръв поглед обаче по думите й ремонтът, който се извършва в градска среда, не е бил обезопасен по отношение на преминаване на транспортни средства в райони, в които се работи.

Подобна теза изказа и кметът на село Тодорово Рейхан Шериф. По думите му някои от фирмите, които работят по проекта в Исперих, укрепвали рововете с железни панели, а други не го правели. Кметът разказа, че Бейнур е завършил гимназия в Русе, имал е трактор и извършвал услуги на съселяните си с него, работел и в строителството. Преди 3 години се оженил, има момченце на 2 години.

Около 11,30 ч. на ул. „Шести септември“ в Исперих младият мъж бе затрупан от тонове пръст, докато копаел в ров, дълбок 3-4 метра. Преминаващ край ръба на трапа товарен камион се свлякъл заедно с голямо количество пръст върху него. Три часа продължи търсенето на тялото на работника.