Областният управител подари инвалидна количка на болен мъж от Ножарово
Областният управител подари инвалидна количка на болен мъж от Ножарово / Областна администрация-Разград
С подарък за възрастен човек със заболяване, което затруднява придвижването му, започна изнесената приемна на Областния управител на област Разград Гюнай Хюсмен в село Владимировци, община Самуи в петък - съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.
66-годишният Исмет Ахмед от село Ножарово е с 90% инвалидност след прекарани инфаркт и инсулт. Дълги години е работил като фелдшер, хората от близките населени места го уважават и споменават само с добро, той и сега продължава да помага на хората. За да се улесни придвижването му, г-н Хюсмен му подари акумулаторната инвалидна количка. Исмет Ахмед благодари за жеста, който значително подобрява качеството на живота му и тества новата си придобивка на площада във Владимировци. Инвалидната количка е част от предоставеното през септември на Областния управител на Разград за разпределение дарение от Държавната агенция за сътрудничество и координация към Президента на Република Турция.
Г-н Хюсмен направи още един подарък във Владимировци, чрез кмета на населеното място Ибрахим Ахмед предостави 4 баскетболни и 2 футболни топки на децата от ОУ“Христо Ботев“-Владимировци.
На изнесената приемна жители на община Самуил поставиха въпроси, свързани с пътната инфраструктура и снегопочистването й, настояха за поставяне на легнали полицаи в определени участъци. Коментираха и качеството на образованието и възможностите пред децата от общината, г-н Хюсмен ги призова да бъдат взискателни по отношение на обучението по български език на подрастващите, тъй като доброто владеене на официалния език е необходимо за успешното им развитие в живота.   

Областният управител подари инвалидна количка на болен мъж от Ножарово
Областна администрация-Разград

Областният управител подари инвалидна количка на болен мъж от Ножарово
Областна администрация-Разград