Нова парламентарна комисия за фалита на КТБ ще иска „Да, България!“
Нова парламентарна комисия за фалита на КТБ ще иска „Да, България!“ / Радка Минчева
Нова парламентарна комисия за фалита на КТБ ще иска „Да, България!“
92983
Нова парламентарна комисия за фалита на КТБ ще иска „Да, България!“
  • Нова парламентарна комисия за фалита на КТБ ще иска „Да, България!“
Създаване на нова парламентарна комисия, която да разследва фалита на КТБ, ще искат депутатите от „Да, България!“. Това обяви на среща със симпатизанти в Разград председателят на Предизборния щаб на политическата формация Антоанета Цонева.
В събитието участваха трима водачи на листи на „Да, България! – Цонева води във Варна и 23-ти Софийски район, Надежда Йорданова – в Разград, а Иво Мирчев – в Добрич. Двете дами с вълнение коментираха присъствието си в Лудогорието, което е тяхно родно място – Антоанета Цонева е от Разград, а Надежда Йорданова – от Кубрат, но кариерите и на двете се развиват в столицата.  
Водачът на разградската листа бе представена от съпартийците си като смел човек, който запазва самообладание пред всички проблеми, пред които новосъздаващата се формация е поставена. Надежда Йорданова е шеф на юридическия екип в Предизборния щаб и подготвя жалбите, с които „Да, България!“ защитава позициите си. „Докато бях началник на кабинета на бившия правосъден министър Христо Иванов видях, че вместо да водим своите малки лични битки и да мърморим, може последователно да се отстоява кауза, трудно е да се местят стени, но е напълно възможно и да се разрушат дори, това е битката за нашето бъдеще“ – обясни мотивацията си за включване в политиката Надежда Йорданова.
Тя представи и приоритетите за „Да, България“ в новия парламент. По думите й през тази година предстоят две важни неща, които ще предопределят дали през следващите 5-7 години в България ще има справедливо правосъдие. Едното е изборът на парламентарната квота на Висшия съдебен съвет – 11 човека, към които трябва да се задават верните въпроси, за да не успее статуквото да си избере удобни хора. Изборът се прави с 2/3 мнозинство. Вторият избор е на председател на Върховния административен съд, който решава споровете с институциите, той не се избира от парламента, но народните представители могат да настояват за ясна процедура. Йорданова сподели и личния си приоритет в парламента. Първият законопроект, който тя ще внесе, ще дава възможност на всеки да търси обезщетение от вредите, нанесени му от незаконосъобразни актове на администрацията от типа такса смет или увеличена цена на автобусен билет. В момента такава възможност не съществува заради тълкувателно решение на Върховния административен съд.  
В отговор на въпрос от присъстващите кандидат-депутатите от „Да, България!“ обясниха, че ще продължат каузата си като граждански активисти относно установявате причините за фалита на КТБ. Според тях в предишния парламент реален отговор на въпросите, интересуващи обществото по тази тема, не е даден. Антоанета Цонева уточни, че „Да, България!“ ще настоява България да влезе в Европейския банков съюз, чрез който да има надзор на банките в България, за да се предотвратят подобни ситуации в бъдеще.
Проблем, по който хората на Христо Иванов ще работят, са и обществените поръчки, според тях годишно от подобни процедури се крадат по 2 милиарда и 500 милиона лева, ако това се прекрати, ще има и за увеличение на заплати и пенсии, и за 3 магистрали „Хемус“ и 8 тунела „Ечемишка“ – коментира Антоанета Цонева.
На призив от залата да надграждат над интернет-позициите си тримата водачи на листи увериха, че ще продължат да работят за структурирането на политическата формация  и след изборите, за да увеличат влиянието на партията си и възможността да станат фактор при вземане на важни за страната решения.
В прикачения звуков файл чуйте част от изказването на водачът на листата на „Да, България!“ за Разградски регион Надежда Георгиева, подкрепата за нея е с №16 в интегралната бюлетина. 

Нова парламентарна комисия за фалита на КТБ ще иска Да, България!
netinfo

Нова парламентарна комисия за фалита на КТБ ще иска Да, България!
netinfo

Нова парламентарна комисия за фалита на КТБ ще иска Да, България!
netinfo

Нова парламентарна комисия за фалита на КТБ ще иска Да, България!
netinfo