/ ThinkStock/Getty Images
Изменение в обвинителния акт поиска прокуратурата по делото за убийството на 26-годишен мъж в село Брестовене по време на масово сбиване в селото.
Съдът допусна изменението, което не променя клаузата от Наказателния кодекс, по която са подсъдими Алеко Герджиков и Абедин Зекерие, а уточнява оръдията, с които е извършено престъплението – Герджиков с металната част на земеделско сечиво, а Зекерие – с дървен сап и метален бокс
За да има възможност защитата да се запознае с изменението съдът е отложил делото за 8 и 9 януари 2018 г.
Двамата 36-годишни мъже са обвинени в извършване на убийство с особено жестокост, мъчителен за жертвата начин и по хулигански подбуди. Според държавното обвинение на 22 юли 2015 г. 26-годишният Али Хакъ бил нападнат пред аптеката в Брестовене, поводът бил стара вражда между неговия род и този на Абедин Зекерие.
Нападателите били с дървени сапове, нападнатият извадил бухалка, а също и стрелял във въздуха със сигнален пистолет. Това привлякло вниманието на още техни съселяни от двата рода и в мелето се присъединили още мъже с бухалки и сапове. Али Хакъ починал в болницата заради множеството тежки рани по главата, единият сап се счупил на парчета, от ударите пострадали при инцидента били още неколцина от участниците във въргала.