/ netinfo
Фотографска историческа изложба от побратимения на Разград град Кълъраш в Румъния ще бъде открита днес в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ в Разград, съобщават от община Разград.

30 разградски художници откриха изложба в галерията

По предложение на кмета на Кълъраш Даниел Драгулин до кмета на Община Разград д-р Валентин Василев от 14.00 часа ще бъде открита експозиция с изображения на паметници и произведения на изкуството, издигнати в памет на загиналите в Първата световна война от Област Кълъраш.

Изложбата е част от проекта „Герои на Кълъраш в последните 100 години“, финансиран от Министерството на културата и Националната идентичност, едно от събитията организирани от Румънското правителство, по повод отбелязването на стогодишнината - 1918-2018 г.  

Ще бъдат изложени 30 фотографии на паметни плочи, скулптори и паметници, направени в Кълъраш, в памет на героите дали живота си за страната. Изложбата ще остане до края на месеца в ХГ „Проф. Илия Петров“.

Гостуването на изложбата се провежда на основа на подписаното споразумение между общините в Румъния и в България, като част от културния обмен на побратимените градове.