До 28 февруари Превантивните клубове представят идеите си за тази година, одобрените получават по 1200 лева
До 28 февруари Превантивните клубове представят идеите си за тази година, одобрените получават по 1200 лева / МКБППМН-Разград
Стартира трета поредна процедура за подготовка и провеждане на съвместна превантивна инициатива между Училищните превантивни клубове и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Разград. Това съобщават от МКБППМН-Разград.
До 1200 лв. на училище се отпускат за  дейности  за преодоляване на агресивните и противообществени прояви – информират  още от комисията.
През 2018 година четиринадесет клуба разработиха интересни училищни инициативи и ги реализираха с подкрепата на свои учители и специалисти от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви – припомнят от институцията. В тях са обхванати общо над 4 хиляди деца, учители и родители, а отпуснатите средства за тези инициативи са 14 500 лв.
Първите превантивни клубове в Разградска община стартираха през 2017 г. по инициатива на зам.-кмета Ердинч Хасанов. Отворени за участие и доброволни, клубовете обединяват креативни и амбициозни младежи, желаещи да работят за изграждане на отношения на разбирателство и толерантност, за организиране на интересен и вълнуващ класов и училищен живот.
На 12 и 14 февруари в Комисията превантивният клуб на ППМГ”Акад. Никола Обрешков”-Разград представи двугодишната си работа по предпазване на връстниците от въвличане в конфликти и асоциални прояви – информират от Комисията. Единадесетокласниците Николай, Даниела и Виктория са разговаряли откровено с представители на основните училища във вторник и с представители на средните училища в четвъртък. Във втората част на занятията  психологът на МКБППМН, Дияна Георгиева е представила различните начини за справяне с агресията. Всички участници работили и по новия брой на вестник „Тормоз”, който е оформен като помагало за провеждане на класови дискусии.
До 28-ми февруари трябва да бъдат представени формулярите с новите разработки за съвместни инициативи за 2019 г. След процедура по одобрение те ще се финансират и реализират до края на календарната година.

До 28 февруари Превантивните клубове представят идеите си за тази година, одобрените получават по 1200 лева
МКБППМН-Разград