БСП в Разград отлюспва трима свои
БСП в Разград отлюспва трима свои / netinfo

Трима членове на Общинския съвет на БСП-Разград ще бъдат освободени от постовете си тази вечер на пленум на общинската партийна организация. Това съобщи общинският лидер на червените в Разград Денчо Бояджиев. Това са общинският съветник Янка Георгиева, началникът на отдел „Социални дейности“ в община Разград Росица Бончева и бившата секретарка на Бояджиев в последния му кметски мандат Калина Атанасова.

Формално и трите са спрели да плащат членския си внос и има основание за отстраняването им, но има конкретни мотиви – обясни Бояджиев. Георгиева от началото на мандата на Общинския съвет не гласува с групата на БСП, а предимно с тази на управляващите от ГЕРБ, предложено й бе да напусне местния парламент, но тя отказа – каза общинският партиен лидер. В разговор с него Георгиева обяснила, че това се случва, защото не била назначена за негов заместник по социалните дейности, когато той бил кмет. Бояджиев използва силна квалификация за последствията от поведението на Георгиева, според него я чака съдбата на „политически труп“. Никой не обича ренегатите – категоричен бе още той.

Бончева също нарушила фрапантно партийната дисциплина, като председател на основна партийна организация на БСП през февруари тя взела решение и разпуснала структурата, в която и Георгиева членувала.

И двете социалистки останаха на постовете си в общината при новото управление, Георгиева като директор на Домашен социален патронаж, а Бончева – като началник на отдел „Социални дейности“, докато 36 човека бяха освободени – припомни Бояджиев..

За кратко запази длъжността си бившата секретарка на Бояджиев Калина Атанасова, след което бе освободена, но била назначена в друго звено на общинската администрация – съобщи Бояджиев. Той предположи, че е била подложена на политически натиск, сама дошла при него и заявила, че не желае повече да се занимава с политическа дейност и иска да бъде освободена от поста в Общинския съвет на БСП.