/ iStock/Getty Images
Ново медицинско оборудване получи Многопрофилната болница за активно лечение в Кубрат. Апаратурата е закупена със средства на Община Кубрат, съобщиха от местната администрация.

За нуждите на лечебното заведение са осигурени четири пациентски монитори от ново поколение. Мониторите служат за проследяване състоянието на пациентите в реално време чрез изобразяване на всички жизнени показатели. Те вече са монтирани в отделението по вътрешни болести.

Това е поредното оборудване за кубратската болница, закупено и предоставено с общински средства. Благодарение на общинската управа лечебното заведение се сдоби  с механични и електрически легла, пулсоксиметър за измерване кислородното насищане на кръвта и сърдечната честота, преносими бутилки с кислород. Предоставени бяха също швейцарски електрокардиограф, който разполага с 8-инчов цветен LCD дисплей, масички за хранене и шкафчета за пациентите, каза пред БТА управителят на болницата д-р Леман Балканджиева. 

МБАЛ-Кубрат възобнови нормалната си работа по оказване на медицинска помощ и лечение на пациентите от района. При пълен капацитет си функционират отделението по хирургия, неврологичното, детското, акушеро-гинекологичното и отделението по вътрешни болести. Нормално протичат ежедневните дейности в клиничната лаборатория, микробиологията и патологоанатомичната лаборатория.

Възстановена е работата и на физиотерапевтичното отделение, допълни д-р Балканджиева. 
БТА