Блокират Кръговото на протест срещу миризмите
Блокират Кръговото на протест срещу миризмите / Радка Минчева, архив
Десетчленен инициативен комитет организира митинг-протест следващия вторник, 25 септември. Инициативата се провежда под надслов "СТОП НА ГЕНОЦИДА В РАЗГРАД - ИСКАМЕ ЧИСТ ВЪЗДУХ". В инициативния комитет за прекратяване на обгазяването на Разград с остри задушливи миризми влизат двама общински съветници, свещеник и активни в социалните мрежи граждани.
Събитието ще се проведе на 25 септември 2018г от 17.00 до 18.00 часа в Разград.
Сборният пункт е площад „Възраждане”, пред Стария театър, след което ще се блокира кръговото кръстовище на улиците "България", "Стефан Караджа" и "Свети Кирил и Методий". Инициаторите на протеста обясняват, че целта му е да покажат, че им пука и да кажат „СТИГА, ИСКАМЕ ЧИСТ ВЪЗДУХ!!!”.
Поканени за участие са всички граждани и организации, които имат отношение към проблема, всеки, който иска да живее в един чист и спокоен град, без обгазяване и отрови във въздуха.
От инициативния комитет уверяват, че ще бъдат поканени и представители на държавната и общинска администрация, Общински съвет Разград, РИОСВ, РЗИ. На митинга ще бъдат обявени резултатите от събраната подписка с петиция за адекватна намеса на държавата и общината за преустановяване на обгазяването.
Инициативният комитет бе избран чрез анкета във фейсбук групата „Кауза Разград”, в него участват: адвокат Калоян Монев, Божинел Христов, Деян Пейчев, Йовчо Колев, Десислава Йорданова, Кънчо Върбанов, отец Георги Михнев, Ирена Райчева, Благой Благоев и Йордан Йорданов.