/ Община Разград
Силният вятър и обилният снеговалеж оставиха без ток през нощта село Костанденец и част от общинския център Цар Калоян. По отстраняването на авариите все още се работи, съобщиха от Областна администрация.

Към девет часа ситуацията в областта продължава да е усложнена заради вятъра и неспиращия снеговалеж. На места са се образували снегонавявания, а снежната покривка е със средна дебелина около 22 см.

Задължително с вериги е движението на тежкотоварните автомобили в Разградско

Всички пътища в областта са проходими при зимни условия. В региона е въведено ограничение за тежкотоварни автомобили над 12 тона. Те могат да пътуват само, ако са с вериги, информираха от Областното пътно управление.

На територията на област Разград през нощта е имало закъсали тежкотоварни автомобили. Шофьорите са крайно неподготвени за преминаване през страната при зимни условия - липсва грайфер на гумите или са износени, нямат вериги или отказват да ги сложат.

Водачите не проявяват толерантност спрямо снегопочистващата техника, отказват да изчакат на място, за да се извърши обработка на пътищата.

От Областния кризисен щаб апелират към гражданите да избягват пътуването, но ако то е наложително, автомобилите им да са оборудвани с всичко необходимо за зимните условия.