Има и аварии в електрозахранването
Обилният снеговалеж затвори редица пътни артерии у нас. Малко след 3 часа тази сутрин беше ограничено движението по магистрала „Хемус” на територията на София-област за камиони над 12 тона. Шофьорите изчакват на място. Това съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Движението на тирове през Прохода на Републиката е задължително само с вериги. Проходът Троян – Кърнаре е затворен за всички превозни средства.

Валежите отслабват и спират, освен в Североизточна България

Временно движението на пуъв Белово - Юндола е ограничено за тежкотоварни автомобили ремаркета и полуремаркета поради обилен снеговалеж и снегопочистване. Обходният маршрут е от Белово по път I-8 на кръстовище при град Септември по път III-8402 на кръстовище село Варвара по път II-84 за Юндола и обратно.

Заради снегопочистване е ограничено и движението по пътя Ботевград - Мездра в двете посоки за МПС над 12 т поради снегопочистване, допълват от Пътната агенция.

Обилните валежи вчера активизираха и свлачище и наложиха частично затваряне на пътя от Симитли към Банско и Гоце Делчев.

Временно е ограничено движението за всички коли през прохода "Шипка" поради обилен снеговалеж.

Движението в тунела "Кочериново" на АМ "Струма" временно се осъществява с повишено внимание поради авария в електрозахранването.

Поради силен вятър, снегонавявания и намалена видимост временно е ограничено и движението по пътя Шипка - кръстовище за с. Крън, и по пътя между  Шипка и село Шейново.

Временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по пътя Ябланица - Плевен, в посока София, на територията на област Ловеч, поради почистване на снега. По същата причина временни ограничения на движението има и по пътя Аксаковска панорама - Кичево.