/ Радка Минчева
"Всички мачове са ключови за „Лудогорец“, каза на пресконференцията си преди утрешната среща от втория квалификационен кръг от елитния евротурнир с „МОЛ Види“-Унгария наставникът на „Лудогорец“.

Всеки е ключов, защото ако не завърши добре, следващият няма да има значение. Бразилският треньор използва няколко сравнения, за да обясни тезата си, описвайки и как мотивира футболистите.

„Мечтата ни са групите в Шампионска лига, между нас и мечтата ни има множество препятствия и трябва едно по едно да ги преодоляваме, освен това трябва да сме постоянно в кондиция, а не като лампа, която светва и угасва за кратко, като така по-бързо изгаря“, каза Аутуори.

Мерките за сигурност за мача „Лудогорец“ - „МОЛ Види“

Той отказа да говори за предпочитания за следващ съперник на „Лудогорец“, концентрира се върху утрешния мач. За него няма контузени играчи, на специален режим с кондиционните треньори е полският национал Яцек Горалски, като целта е да е готов след участието си в Световното първенство, за игра при реванша в Унгария. Вече с отбора след дълга контузия е и вратарят Владислав Стоянов и наставникът се надява той скоро да е и на терена.

Аутуори разказа, че щабът на шампионите е гледал три мача на „МОЛ Види“ и е изготвил подробен анализ на играта им. За нас е важно играчите на „Лудогорец“ да играят според стратегията, определена за мача и да не допускат гол в Разград.

Аутуори изключва вероятността от резултат от типа 7:0, по думите му това не се случва често в съвременния футбол. По думите му това е по-скоро случайност и мачовете на „Лудогорец“ в евротурнирите ще стават по-трудни.

Бразилският треньор отново започна пресконференцията си с „Добър ден“ на български, а в края й показа, че е научил и още една българска дума „благодаря“. В началото се зарадва и на повечето журналисти в залата за пресконференции на „Лудогорец Арена“ в сравнение с първата му среща с медиите в Разград преди две седмици. „За груповата фаза ще е пълна тази зала, само че ние трябва да спечелим утрешния мач, за да отидем в следващата фаза“, каза още Аутуори.