/ Радка Минчева
От ОД на МВР-Разград обявиха мерките за сигурност преди мача от втория предварителен кръг на Шампионска лига „Лудогорец“ - „МОЛ Види“, който ще се играе в сряда от 20,00 ч. на стадион „Лудогорец Арена“.

"Лудогорец" удари с 1:0 "Етър" на старта на шампионата

От 17.30 часа  няма да бъдат допускани автомобили по улиците „Васил Левски“ (от кръстовището  с бул. “Княз Борис“ до ул. “Гаврил Кръстевич“), “Ветеринарна”, “Мраморно море” и Северен булевард. Временната забрана за движение на МПС по улица „Ветеринарна” няма да важи за живущите на улица „Северен булевард”.
Освен това:
  • Категорично се забранява внасянето на спрейове със защитен газ, с разяждащи или оцветяващи вещества, пиротехнически средства, източници на открит огън, леснозапалими течности или други пожароопасни материали;
  • На стадиона не се допускат лица, носещи хладно или огнестрелно оръжие, чадъри или други остри предмети, създаващи предпоставки за нараняване;
  • Няма да се допускат лица във видимо нетрезво състояние или такива, употребили упойващи вещества;
  • Няма да се допуска внасянето на флакони с парфюми, дезодоранти и други течности с пулверизатор;
  • На стадиона няма да бъдат допускани посетители с бутилки. От страна на клуба е осигурен кетъринг и гражданите ще имат възможност да си закупят безалкохолни напитки и вода;
  • Няма да се допускат малолетни лица без родители или придружители, които нямат декларация за упълномощаване съгласно чл.8, ал.7 от Закона за закрила на детето;
  • Ще се извършва проверка на всички лица, влизащи на стадиона, с цел да не се допуска внасянето на забранени предмети, съгласно чл.20 от Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия.
От ПФК "Лудогорец" информират, че стадион „Лудогорец Арена“ отваря врати в 18,00 часа. В момента при засилен интерес се продават билети на клубната база в Разград.

В деня на мача от 10,30 часа ще работят касите на улица "Васил Левски". Важно е да се знае, че продажбата на билети ще бъде преустановена 15 минути преди началото на двубоя - в 19:45 часа.

ПФК Лудогорец призовава привържениците да дойдат на стадиона по-рано и да спазват указанията на полицията и стюардите. От клуба напомнят, че всички привърженици подлежат на щателна проверка по входовете, като забранените предмети ще бъдат изземвани.