избори
избори / Дарик радио, Архив
93-ма са кандидатите за депутати от Разградско за предстоящите на 26 март избори – сочи справка в решенията на Районната избирателна комисия. Така се оказва, че за всеки от четирите мандати се борят по 23 човека.
Кандидат-депутатите са подредени в 20 листи, като 7 от партиите и коалициите се явяват с пълни листи с по 8 имена. По реда на регистрирането това са: БСП, АБВ-Движение-21, ГЕРБ, Нова република, ДПС, ДОСТ, Реформаторски блок – Глас народен. Три от партиите пък са с по 1 кандидат.
59 от кандидатите са мъже, 34 са дамите, като има и една изцяло дамска листа – тази на партия „Воля“.
В листите има някои очаквани и някои неочаквани промени в партийните пристрастия. В листата на ГЕРБ например са включени двама бивши депесари – Гюнай Хюсмен и Недим Мустафов. Иво Хаджииванов, преди от  от „Атака“, сега е в листата на „АБВ-Движение 21“. Бившите гербери Милена Орешкова и Мирослав Грънчаров са в Нова република, там е и бившият депутат от ГЕРБ Методи Андреев. В голяма част от листите водачите досега не са имали допирни точки с Разград, това явление е по-известно като парашутизъм. Такива водачи са: Десислава Атанасова от ГЕРБ, която е от Дулово, а досега е избирана от Русе; Кристиян Калчев от АБВ-Движение 21, който е от Тутракан; Методи Андреев от Нова република е избран в предишния парламент от Пловдив.