/ Радка Минчева, архив
300 рибни курбана ще бъдат раздадени след празничната литургия за Деня на Св. Николай Чудотворец в едноименната църква в Разград. Това съобщи архиерейският наместник отец Георги. Той заедно с храмовите свещеници ще отслужи литургията, която започва в 8,00 ч. утре, 6 декември, в отбелязването на празника ще участва и църковният хор.

Рибният курбан е осигурен с дарения от благодетели, след които и футболистите и ръководството на „Лудогорец“ – уточни отец Георги. Това вече се превръща в традиция за шампионите. Преди година футболистите направиха дарение, но не присъстваха на литургията, тъй като бяха във Франция за мача с „ПСЖ“, сега също православните сред тях няма да могат да запалят свещичка за здраве на Никулден, тъй като пак имат важен мач в чужбина – с „Хофенхайм“ в Германия.

Преди година разградската църква бе огласена от благословия за спортистите, отправена от отец Георги, който също е привърженик на „Лудогорец“ и често може да бъде видян на стадиона, футболистите, които изповядват православната вяра пък, редовно посещават храма на големи празници, ако не са на лагери.

Тази година разградската църква няма да бъде посетена навръх храмовия празник и от Русенския митрополит Наум, тъй като той е в чужбина. Това ще се случи малко по-късно - в неделя службата ще се води от Дядо Владика.