Жегата в Пловдив: Катастрофи, смъртен случай и припаднали
Жегата в Пловдив: Катастрофи, смъртен случай и припаднали / снимка: DarikNews.bg, архив

Редица инциденти в един от най-горещите летни дни в Пловдив. Четирима души припаднаха днес от жегите на обществени места, други четирима са ранени в катастрофи.

От Центъра за спешна медицинска помощ съобщиха за двама колабирали по улиците и двама припаднали работници в двора на училище в район „Тракия”. 53-годишен мъж е починал по обяд в хипермаркет на „Брезовско шосе”, като вероятно мъжът е получил инфаркт.

Катастрофа блокира този следобед пътя Пловдив- Смолян при Бачковския манастир. Сигналът за инцидента между лека кола и ТИР е получен малко след 15 часа, уточниха за Дарик от полицията. Пострадали са трима души, които са без опасност а живота.
Лек автомобил „Сеат” навлязла в насрещното движение, блъснала  се в ТИР, а товарния камион се се ударил скат и притиснал автомобила. От колата са извадени 25-годишния шофьор и неговата спътничка. Зад волана на камиона е бил 51-годишен мъж. Тримата пострадали са откарани в болница.  Временно се наложило спиране на трафика, но вече автомобилите се пропускат частично до приключването на огледите и отстраняването на превозните средства от пътя. Причините за инцидента се  изясняват. Извършват се проби за алкохол на водачите.

Междуременно на Ягодовско шосе  катастрофира и млада жена. 22-годишна се обърнала в канавката с автомобила си. Получила е политравми и по първоначални данни е с опасност за живота.

От Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" предупредиха за повишена опасност от пожари заради високите температури в населените места, поземлените имоти и горския фонд  От сутринта до 17 часа има над 15 пожара в Пловдивска област, като преобладават случаите на запалени сухи треви.