Земеделски колеж с положителна оценка за нова акредитация
Земеделски колеж с положителна оценка за нова акредитация / netinfo
С положителни доклади са завършили експертните посещения за придобиване на нова акредитация на “Земеделски колеж” Пловдив, съобщиха от висшето училище, което ще приеме 17-ия си випуск тази година. До септември се очаква да бъде издаден официалният документ, и то за максималния срок от 6 години. Процедурата по придобиването на нова акредитация на Висше училище “Земеделски колеж” е задействана още миналата есен, година преди изтичането на сегашната.

Кандидат-студентски изпит за прием в колежа ще има на16 август, след като първата дата бе на 31 май. Изпитната дисциплина е Агробизнес култура и ще бъде под формата на комплексен тест, включващ География на България, Аграрна реформа, България и ЕС. Крайният срок за подаване на документи е 15 август. Кандидатите могат да участват в приема и с оценките си от матурите.

Ако след втори кръг на класиране все още има желаещи ще се проведе трети прием, той ще бъде на база оценка от държан вече изпит по някоя от дисциплините – география, химия, икономика, биология, история, български език и литература. Документи за тази трета възможност ще се приемат до 15 септември.

Всички, които са дипломирани, сегашните студенти и тези от бъдещия нов випуск 2008/2009 г., придобиват образователно-квалификационна степен „бакалавър” по европейските стандарти за висше образование. Висшето училище предлага обучение в дисциплини, свързани с агробизнеса, управлението, туризма, аграрната икономика, градинарството и винарството. Най-желаните специалности от кандидат-студентите са Икономика на туризма, Аграрна икономика, Стопанско управление, съобщават от Учебния отдел на училището.

Чуйте какво каза още ректорът на колежа доц. Димитър Димитров /от прикачения звуков файл/