Затварят централния булевард – 10 рейса с променени маршрути, спрени тролеи
Затварят централния булевард – 10 рейса с променени маршрути, спрени тролеи / netinfo

Автобусите по 10 линии се движат по променени маршрути, а единствената, обслужвана с тролейбуси - № 3 е спряна за двата почивни дни заради затварянето на централния булевард “Цар Борис ІІІ Обединител” в отсечката между бившата Патологична бременност и кръстовището на Сточна гара. Причината е включването на магазини, хотел и кооперации към колектора за обратни води в района на “Тримонциум”. Канализационното съоръжението е на голяма дълбочина – 5 метра, което налага изкопните работи да продължат по–дълго, обясни заместник-кметът Димитър Цветков. Булевардът е затворен от 6 часа днес до 22 часа утре.

В посока кв. “Кючук Париж” автобуси с номера 1 и 27 правят десен завой по бул."6-ти септември" и оттам минават по бул. "Руски", улиците "Иван Вазов" и “Авксентий Велешки" към Бетонния мост. В обратна посока се движат по ул. “Кукуш”, през надлез “Родопи” към булевардите “Руски” и “6-ти септември” и кръстовището на Чифте баня.

Автобуси по автобусни линии № 7 и № 26 минават временно по булевардите "6-ти септември", "Руски" и "Христо Ботев".

По булевардите “6-ти септември” и “Източен” е промененият маршрут автобуси №№ 4, 44 и 99.

№ 11 минава по бул."Руски" ул."Иван Вазов", ул. “Авксентий Велешки" и по бул."Христо Ботев" към Бетонния мост. В обратна посока по тази линия се пътува през улиците "Охрид" и "Даме Груев", през надлез “Родопи”, по бул."Христо Ботев" и бул." Руски".

Временният маршрут на № 20 за днес и утре е през бул. "Руски", бул."Христо Ботев" и в двете посоки.

Автобус № 37 се движи временно по булевардите "6-ти септември", "Руски", "Христо Ботев" и през надлез “Родопи”.