Затрогваща рисунка на влак получи за Коледа ЖП ентусиаст
Затрогваща рисунка на влак получи за Коледа ЖП ентусиаст / netinfo

Възможно най-подходящият подарък получи за Коледа Кристиян Ваклинов, пазарджишкият младеж, станал известен като Спасителят на теснолинейката. Неговият по-малък брат Марио нарисува специално за него малкото влакче на фона на гара Велинград. Реалистичната творба зарадва искрено Кристиян, който публикува снимка на рисунката във Фейсбук.

От коментарите на запалени любители на железницата се разбира, че 17-годишният автор на невероятната картина е успял да пресъздаде в нея и най-малките детайли, убягващи от окото на повечето хора. Вижда се и номерът на локомотива, който е един от 10-те дизеловохидравлични, доставени през 1988 от Румъния, с които се осигуряват напълно превозите по теснопътните линии в България. Иначе казано – и моделът не е избран случайно.

В навечерието на празниците Кристиян обяви началото на новата си акция в подкрепа на теснолинейката. Пуснат е за продажба календар за 2017 г. с уникални снимки на малката железница. Цената му е 3 лева, а събраните пари ще отидат за дейността на новоучреденото сдружение „За теснолинейката“, обединяващо най-запалените ентусиасти за запазване на линията Септември-Добринище. На 30 декември младежите ще продават лично календари във влак „Юндола“ по време на поредното колективно пътуване.