КАТ
КАТ / Dariknews.bg, архив
Засилени проверки започва КАТ в Пазарджишко в очакване на интензивен трафик за предстоящите почивни дни, съобщават от дирекцията на МВР. Целта е да се осигури безопасно пътуване, като засилен контрол е предвиден за тази вечер и за 8 май, когато се очаква най-много хора да пътуват и да се връщат след почивните дни.

Най-натоварените участъци в региона се очаква да бъдат района на АМ "Тракия", пътищата Пловдив-Пазарджик-Белово-Костенец, Варвара-Велинград, Пазарджик- Пещера- Батак - Цигов чарк, Пазарджик-Панагюрище. В техните зони са разстановани и най-много автопатрули от сектор "Пътна полиция" и районните управления в областта.

Товарните автомобили с тегло над 12 тона имат забрана за движение по автомагистралите, първокласните пътища след 16 до 20 часа днес. Аналогична мярка е предвидена за 8 май, тогава забраната ще е в сила от 14 до 20 часа.

Извън дните на т. нар. „голямо пътуване“, на 6 и 7 май, в часовете между 22 и 02 часа, в цялата страна са планирани специализирани акции за употреба на алкохол, наркотични вещества и правоспособност на водачите. Пътните полицаи ще проверяват и за задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ и винетка, припомнят от полицията.