Започва „Седмица на благотворителността” в Пловдив
Започва „Седмица на благотворителността” в Пловдив / снимка : dariknews.bg/ архив

„Седмицата на благотворителността” започва от днес и ще продължи до 29-ти септември. В нея са включени общо   10 събития, чрез които ще се събират пари за 6 каузи.

През днешния ден Националният алианс за работа с доброволци ще започне събиране на хартия с кампанията „Лист по лист” от училищата и държавната администрация, а служители и стажанти от Община Пловдив ще събират пари в кутии в по-големите хипермаркети в града.

Утре ще има детски концерт пред Община Пловдив, а в сряда ще се проведе кампания по залесяване. Концерти в различните дни ще изнесат и Хилда Казасян,  Богомил от X Фактор, както и млади пловдивски таланти.

За почитателите на танците на 26-ти септември на площад „Стефан Стамболов” ще има Зумба фестивал, а на другия ден в Уайт бара на хотел Лайпциг ще се проведе Салса парти.

В събота Ути Бъчваров ще направи супа със 120 килограма пилешко месо, а в неделя ще се проведе състезание с гумени патета по река Марица.

Организаторите от Фондация „Работилница за граждански инициативи” са подготвили 3000 патета, които ще бъдат продавани на граждани за 5 лева, а за фирми цената ще бъде 100 лева.

 

Събраните средства от различните инициативи ще бъдат използвани за ремонти на центровете за настаняване от семеен тип „Майка Тереза” и „Детска къща”, както и обновяване на спортния салон на Кризисния център за деца. Пари ще бъдат заделени и за закупуване на Аутофрактометър за очната клиника при УМБАЛ „Св. Георги”, построяване на оранжерия, в която хора с леки увреждания да изграждат трудови навици и създаване на терапевтична зона за емоционална подкрепа в Клиниката по детска хирургия.