/ Община Пловдив
Започна поредният /трети/ етап от Водния цикъл на Пловдив, който предвижда реконструкция и рехабилитация на Главен колектор VII, съобщиха от общината.

Община Пловдив

Той е с дължина 2,8 км и се намира в южното платно на бул. "Дунав" и ул. "Брезовско шосе". Целта на ремонта е да се намали инфилтрацията в район "Северен", която е и най-висока в целия град.

Зам.-кметът по строителство на община Пловдив Пламен Райчев извърши инспекция на обекта. Няма да има смущения във водоснабдяването.

Община Пловдив

Изпълнението на обекта се извършва по безизкопна технология за изграждане и рехабилитация на тръбопроводи, която ще позволи да не се ограничава напълно движението по бул. "Дунав" и ул. Брезовско шосе". След работния ден временната организация на движението се премахва и участъкът ще е напълно проходим за движение.

Община Пловдив

Дейностите включват почистване на канализацията и отстраняване на дефекти. Почистването ще се извършва с рециклиращи каналопочистващи машини, които са максимално щадящи към природата, защото не се използва питейна вода за работа. В резултат на дейностите колекторът ще бъде почистен от утайките и ще бъде спряно навлизането на чужди води в него.

Обектът е част от "Интегриран проект за водите на град Пловдив - етап 1", който се финансира от Оперативна програма "Околна среда 2014 - 2020 г." и е стойност е 1 298 280 лв. с ДДС и се очаква дейността да приключи преди договорения срок, който е 509 календарни дни, се посочва в съобщението.