Задържаха нападателя на лекарката в Раковски
Задържаха нападателя на лекарката в Раковски / Снимка: Диляна Петрова, Дарик Радио Пловдив
Задържаха нападателя на лекарката в Раковски
77031
Задържаха нападателя на лекарката в Раковски
  • Задържаха нападателя на лекарката в Раковски

Задържан е мъжът от ромски произход,  ударил по време на нощно дежурство лекарка от кабинета за неотложна помощ в Раковски. Казва се Стоян, на 35 години и е от хасковското село Александрово. Осъждан е за шофиране в нетрезво състояние, съобщи директорът на пловдивската полиция Пламен Узунов.  Нападателят на д-р Божидара Пеевска в Раковски се е предал в полицейско управление в Раковски.

Стоян живеел на семейни начала с майката на детето, погълнало перилен препарат в неделя.  Обявен е за общодържавно издирване и след случая в неделя са проверени са близо 300 деца на 2-годишна възраст в региона. В издирването са св включили полицаи от Пловдив, Хасково и Сливен.

Предстои да бъде повдигнато обвинение на нападателя, съобщи районният прокурор на ПловдивГергана Мутафова. За лека телесна повреда на длъжностно лице законът предвижда до 3 години лишаване от свобода за  престъплението пред кабинета за неотложна помощ в Раковски.  Очаква се и второ обвинение за хулиганство.

От камерите на медицинския център в Раковски няма запис от посещението на ромите в  кабинета за неотложна помощ, тъй като същия ден имало токов удар.