Върху 17 дка на Гребна база - къщи за VIP-гости на панаира
Върху 17 дка на Гребна база - къщи за VIP-гости на панаира / netinfo

17 декара от парк "Отдих и култура", които се намират на края на Гребната база, ще бъдат апортирани в капитала на "Международен панаир Пловдив". Това стана ясно следрешение на Общинския съвет да увеличи капитала на смесеното дружество "Пълдин туринвест", чрез което общината стана акционер в панаира с 3 терена.

Това са 262 декара земеделска земя в района на Екарисажа, 38 декара оранжерии на общинското предприятие "Паркове и градини" и 17-те декара залесен терен на Гребната база. Заради последния имот "против" предложението за апорта гласуваха председателят на Общинския съвет Страшимир Дочков и Божидар Здравков от ДСБ.

То обаче бе подкрепено с 48 гласа от всички останали съветници, след като изпълнителният директор на панаира и на "Пълдин туринвест" Георги Гергов посочи, че до общото акционерно събрание на 15 март смесеното дружество трябва да набере още 58 млн. лв капитал, за да увеличи участието си в панаира до 48,5%.

Гергов декларира пред съветниците, че гората на Гребната база няма да се изсича, а там ще бъде изградено луксозно зелено мини-селище от 16-17 вили за ВИП-гости на панаирните изложения.