/ netinfo
Няма пречки за изграждането на втория гребен канал в Пловдив. Това става ясно от решение на магистратите от Върховния административен съд от вчера, които потвърдиха определението на колегите си от Пловдивския административен съд.
 
Според съда в града на тепетата жалбите на Сдружение с нестопанска цел "Граждански контрол-Защита на животните" и Сдружение за аграрни и екологични проекти "ГЕО" са неоснователни.
 
Решението идва ден преди провеждането на Гребния канал в Пловдив на Световното първенство по кану-каяк за юноши, младежи и девойки до 23 години. В състезанието ще участват над 1200 състезатели от 69 страни.
 
Проектът за изграждането на втория гребен канал включва залесяване на 650 декара гора в екопарк „Марица“, който е в близост до гребните трасета. Пловдив има готовност да инвестира над 4 милиона лева за второто гребно трасе, което в по-голямата част от годината ще служи за отдих на пловдивчани с над 20 водни атракции, каза преди време зам.-кметът Георги Титюков.
 
Разбира се, че до септември, когато започва Световното първенство по гребане, съоръжението няма да е готово, тъй като това е практически невъзможно. Очакванията са  изграждането на дублиращия канал да стане не по-рано от година.