мостът в Първомай има нужда от спешна реконструкция
мостът в Първомай има нужда от спешна реконструкция / netinfo
Собственици на транспортни фирми и представители на бизнеса от Първомай ще излязат на протест, ако Агенция „Пътна инфраструктура“ не започне незабавно укрепване на моста над река Марица до село Градина.

Съоръжението, което свързва Първомай с няколко общини и две автомагистрали, е с конструктивни нарушения и затова от Пътната агенция, която го стопанисва, са забранили преминаването на автомобили над 5 тона. Ограничението обаче затруднява дейността на превозвачите, защото им се налага да използват обходен маршрут през пътя Стара Загора-Поповица и пътя София-Пловдив-Свиленград, което удължава времето и оскъпява пътуването.

Транспортните фирми са потърсили помощ от Общината, откъдето са изпратили писмо до Пътната агенция, Министерството на регионалното развитие и Министерския съвет с настояване мостът да бъде ремонтиран. Хората от Първомай дават срок от един месец това да бъде изпълнено или ще протестират.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ обясниха, че основен ремонт на моста не е правен от 25 години, а се поддържа по програмата за текуща реконструкция. Проект за ново съоръжение има, но кога ще започне строежа не е ясно.