От днес до 7 юли в област Пловдив седмокласниците ще могат да подават документи за прием в желаните от тях училища, съобщиха от Регионалното управление на образованието в града.

В Пловдив пет центъра ще приемат документи, а в областта във всеки град по един - общо 17. Освен в центровете учениците ще могат да кандидатстват и онлайн.

„Галъп“: Математиката е най-трудният предмет

Първото класиране ще бъде обявено на 12 юли, а записването ще е от 13 до 15 юли. Призоваваме родителите да записват повече желания и училища, за да не се стига до там, че детето не е прието никъде, коментираха от РУО. 

В Пловдивска област профилираните училища са 81, като 61 от тях са в Пловдив. Професионалните училища са 139. От тях 87 са в Пловдив. За следващата учебна година се разкриват три нови специалности в Професионалната гимназия по железопътен транспорт в Карлово "Христо Смирненски" - "Охранителна техника и системи за сигурност", в Средно училище "Паисий Хилендарски" в Пловдив - "Изкуствен интелект" и в Професионална гимназия по транспорт и строителни технологии "Гоце Делчев" - "Пътен строител".
БТА