В общината смятат втория заем за уличните ремонти, в БСП протестират
В общината смятат втория заем за уличните ремонти, в БСП протестират / netinfo

До 20 дни районните кметства трябва да предоставят справка за необходимите средства за асфалтиране на разбитите улици, за да бъде определена нужната сума за нов инфраструктурен заем. Това е разпоредил днес кметът Славчо Атанасов, който вчера заяви, че новият кредит ще бъде също около 50 млн. лева и ще се харчи приоритетно за вътрешно-кварталните улици.
Общо 129 улици ще бъдат ремонтирани с изтегления от предишната управа заем от Райфайзен банк, от който са останали около 24 млн. лева. Парите от него покриват реконструкциите и на мостовете Адата и Герджика и на Асеновградския надлез.

Тегленето на втори заем за асфалтиране на улиците, и то още преди да е започнало изплащането на главницата по предишния 50-милионен кредит, е недалновиден ход, коментира лидерът на пловдивските социалисти Захари Георгиев. Той заяви, че е недопустимо това да се прави без отчет за разходваните досега пари и подчерта, че безконтролното им харчене е довело до изравняване на цената за реконструкцията на бул. “Източен” с цената на магистрален път.

Най-лесно е да се вземат кредитни пари, за които само разписваш, получаваш и харчиш, поясни позицията на БСП нейният лидер.  Той посочи, че алтернативният път за намиране на финансов ресурс - чрез проекти по оперативните програми -  изисква усилия, доказване ефективността на инвестиционните си намерения и означава строг контрол.