В Деня на будителите: Синоптик обяви награда за подобряване на образованието
В Деня на будителите: Синоптик обяви награда за подобряване на образованието / obrazovanieto.eu

Поредната нестандартна инициатива поде смолянчанинът Минчо Хаджиев, който през лятото протестира с раздаването на домашен сладолед, срещу образователната система в България.

Сега, той официално обяви парична награда в размер на 1001 лв., на този който първи предложи по-добър начин от неговия, за бързо и значително повишаване качеството на образованието в България.

"Идеята е то да бъде постоянно самоусъвършенстващо се и развиващо се. И въпреки това без оскъпяване”, коментира Хаджиев. Неговото предложение включва 4 етапа, които е публикувал на интернет платформата obrazovanieto.eu. За целта Хаджиев е създал и група във Facebook, където също заинтересованите могат да дават предложение и мнения.

"България ще се събуди само когато се подобри образованието! Защото само образования българин може да разбере значимостта на народните будители. И сам да бъде будител“, коментира още Хаджиев. Той смята оттук насетне да добавя по един лев към наградата, всеки месец, докато не се осъществи идеята му.

Подобна идея Хаджиев, който работи като синоптик в Националната астрономическа обсерватория „Рожен“, имаше и през 2005 г.