Учителите продължават стачката и другата седмица
Учителите продължават стачката и другата седмица / netinfo
С митинг- шествие продължава стачката на учителите в Пловдив другата седмица, съобщи Единният стачен комитет в града. Митингът е насрочен за 16 часа в понеделник, като учителите ще се съберат в градинката до Природо-научния музей, ще преминат през главната улица и ще отидат до пл. „Централен”, където отново ще заявят стачните си искания. Очаква се в протестното шествие да участва и лидерът на КНСБ Желязко Христов, който в понеделник ще бъде в Пловдив.

Във вторник отново ще бъде отслужен молебен за спасение на българското образование и здравето на учителите, учениците и техните родители. В сряда ще бъде поредният митинг- шествие, той ще тръгне от Народната библиотека „Иван Вазов” до площада пред пощата. В четвъртък учителите отново ще участват в националния протестен митинг в София, заявиха синдикатите. Тази седмица те ще инициират срещи с настоятелствата на детските градини и училищата. На тези срещи стачкуващите отново ще обяснят на родителите защо стачкуват и ще ги призоват за подкрепа чрез декларации до правителството.

74 училища от общо 78 държавни и общински учебни заведения стачкуват в Пловдив, 30 са детските градини, които участват в протестите.