Учениците от ОУ „Драган Манчов“ организираха мащабна залесителна акция
Учениците от ОУ „Драган Манчов“ организираха мащабна залесителна акция / netinfo

Стотици нова дръвчета посадиха днес ученици от ОУ „Драган Манчов“. Мащабната залесителна акция се проведе съвместно с ОМГ „Академик Кирил Попов“.

 

Старт на инициативата дадоха кметът на район „Западен“ Димитър Колев и директорът на ОУ „Драган Манчов“ Борис Златарев. Общо 600 дървета ще бъдат посадени в района. Фиданките са получени безвъзмездно след участие на хиляди ученици, учители, родители и приятели в играта “Когато станем 100 000 ще посадим гора” на електронното издание gorata.bg. Повече от 5 хиляди души са подкрепили екоинициативата на учениците от основното училище. Децата са изпратили снимки, стихотворения и есета, с които са участвали в играта.

Днес децата, заедно със своите родители и учители запретнаха ръкави и посадиха в двора на училището стотици дървета от видовете черен бор, явор и дъб. Останалите дръвчета ще бъдат посадени из района, като от кметството на „Западен” ще посочат кои са най-подходящите места за залесяване.

Целта на инициативата е десетки хиляди млади хора на територията на цялата страна да могат да засадят дърво, да бъдат информирани за ползите от дърветата, за баланса в природата, за важността да пазим чисто и ползите от това да се прави добро.