/ netinfo
Дискусия за предизвикателствата на образованието и възможните решения организира фондация „Заедно в час“ в Пловдив. Събитието е под мотото “ПреОБРАЗОВАНИЕ Пловдив” и ще се проведе тази вечер от 18:00 ч. на бул. Марица 154 А. В него са поканени да се включат всички социално активни хора, които вярват, че образованието е ключова сфера за развитието на региона и искат да допринесат за подобряването му.

Ще бъдат обсъдени проблемите на учениците в малките населени места, които нямат достъп до същите възможности като техните връстници в големите градове. Според редица статистики и изследвания децата от семейства с нисък социален статус изостават с до 3 години от своите връстници в града, а тези, чиито майчин език не е български, отпадат по-често от училище.

Участниците ще могат да се срещнат на живо и с действащи учители по програмата от региона на Пловдив. Те ще споделят своите ежедневни предизвикателства от класните стаи и мотивацията, която ги провокира да работят за успеха на своите ученици. Гостите ще имат възможност да се поставят на мястото на ученици и учители, решавайки заедно реални казуси.