/ iStock/Getty Images
По данни на РЗИ, към днешна дата общо регистрираните случаи в Пловдив и областта са 455, като най-много - 277 са в областния център, съобщиха от Областния медицински щаб. Трима са починалите пациенти за последните три дни, които са имали сърдечни заболявания.

От регистрираните случаи през почивните дни и направеното епидемиологично проучване в неврологичното отделение на УМБАЛ "Пълмед" са констатирани общо 9 положителни проби, в това число на обявените вече през миналата седмица двама лекари. От новите случаи има медицински сестри, санитар и медицински секретари. Всички те са в домашна изолация, изследвани са и контактните им лица. Отделението е под карантина до 23 юли, като там са извършени всички необходими противоепидемични мерки, предписани от РЗИ.

Петима души от военното поделение в Асеновград са с коронавирус

За трите дни има общо 5-ма хоспитализирани, с което общият брой на пациентите, лекувани в болници с коронавирус става 55. Свободните легла в здравните заведения, определени да приемат и да лекуват пациенти с коронавирус са 119, а за интензивно лечение са 26.
БТА