/ iStock/Getty Images
42 са новите случаи на коронавирус в Пловдивско
Голям брой от днешните случаи на коронавирус в Пловдивско, обявени в Националната система, са свързани с масови събирания, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Областният кризисен щаб на Пловдив въвежда строги мерки за публичните събития

Сред тях са посещението на футболния мач ЦСКА - „Локомотив“ (Пловдив), абитуриентските балове и последващи посещения в барове и дискотеки, военното поделение в Асеновград.

42 са новите случаи на коронавирус в Пловдивско за последното денонощие. Има и единични случаи, които в момента се проучват. Петима са диагностицираните с COVID-19 от поделението в Асеновград и всички са на домашно лечение. 

Днес в системата вече са регистрирани и четиримата футболисти на „Локомотив“ (Пловдив), както и далият положителна проба домакин на отбора. Всички са на домашно лечение.

Футболист от „Локомотив“ (Пловдив) и седем фенове са с коронавирус

Шест от случаите имат обща връзка с това, че са били и на футболната среща за финала на купата, а след това са празнували в бар "Сикретс" или "Бушидо". Те са на различна възраст, предимно млади хора, мъже и жени, всички са в дома си под наблюдение.

От новорегистрираните отново има празнували абитуриентски бал - 5-ма, като след това всички те са продължили да празнуват в нощни заведения - отново "Бушидо", "Сикретс", но и двама от тях съобщават, че са посетили дискотека "Премиер".