/ iStock/Getty Images
21 нови случаи на COVID-19 в областта
От обявените 21 случаи на коронавирус за област Пловдив няма хоспитализирани лица, всички са на домашно лечение. Това съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред тях има две медицински лица - лекари от УМБАЛ" Пълмед"- неврологично отделение.

Срещата между „Локомотив” (Пловдив) и ЦСКА ще се играе без публика

Предприети са всички противоепидемични мерки, както и за пълна дезинфекция на отделението. Изследван е целия персонал, като отделението е затворено до излизане на всички проби.

Сред останалите положителни проби - са на един футболист от „Локомотив“ (Пловдив), на седем фенове, които са били на мача за купата в столицата, а след това са посетили дискотеки.

Има нови три случая на абитуриенти, двама от тях също са посетители на тези дискотеки. Третият е празнувал бал в НДК-София, а след това е посетил и барове в столицата. Положителна е и неговата майка.

Футболисти и фенове на „Локомотив“ (Пловдив) са с коронавирус

В друг случай - имаме момче на 17 години, което е присъствало с родителите си на абитуриентски бал на свой близък и един мъж, който е дал положителна проба след ваканция на морето и съобщава, че е посещавал различни нощни заведения там.

С оглед на ситуацията по-късно днес Областният кризисен щаб ще вземе конкретни решения за предприемане на допълни мерки.