Три пътнически влака с промени в разписанието, заради ремонти
Три пътнически влака с промени в разписанието, заради ремонти / netinfo

Временни промени ще има в разписанието на три пътнически влака, съобщават от БДЖ. Промените се налагат, заради заключителни ремонтни дейности по жп-линията в участъка Садово-Първомай на 2-ри и 6-ти август.

В двата дни влакът Димитровград-Плодив, който тръгва в 10:00 ч. от Димитровград, ще потегли с 54 минути по-рано – в 09:06 и ще пристигне в Пловдив в 10:42 ч. На 2-ри август пътническите влакове, обслужващи линията Пловдив-Свиленград и обратно ще са със съкратен маршрут – между Първомай и Свиленград. При движението си те ще спазват обичайното сиразписание, като от Първомай за Свиленград влакът ще тръгва в 15:25 ч. и ще пристига в 17:47 ч. в Свиленград, а влакът от Свиленград ще тръгва в 11:45 ч. и ще пристига в Първомай в 13:46 ч. БДЖ осигуряват автобуси за пътниците в участъка Пловдив-Първомай.

На 6 август влаковете по този маршрут ще се движат само в участъка Димитровград-Свиленград. От Димитровград влакът ще тръгва в 16:19 часа, а в обратната посока - от Свиленград – в 11:45 часа. В участъка Пловдив-Димитровград ще бъдат осигурени автобуси за пътниците.