Трети умишлен палеж на здравния пункт в село Брани поле
Трети умишлен палеж на здравния пункт в село Брани поле / netinfo
Втори умишлен пожар само за последните два месеца е избухнал в здравния пункт на село Брани поле. Изгоряла е ¼ от покрива на сградата. При първоначалния оглед са открити две бутилки с леснозапалимо вещество.

Здравната служба в Брани поле е била запалена за първи път през лятото на 2005-та, каза за Дарик радио кметът на селото Мария Тафрова. Тогава също са открити бутилки с леснозапалима течност, които са били хвърлени през прозорците на трите медицински кабинета в сградата. Тогава покривът и засегнатите помещения са възстановени с 10 хил. лева.

В началото на октомври тази година здравната служба горя отново, но според заключението на Пожарната, причината тогава е неизправност в ел.инсталацията. Община Родопи отпусна още 37 хил. лева, от които 10 хил. бяха използвани за подмяна на покрива и обновяване на част от помещенията. Преди да започне втория етап на ремонта обаче, в края на октомври здравният пункт отново бе подпален. Преди началото на поредния ремонт кметицата подаде жалба в Районна прокуратура, а само 2 дни след поставянето на новата дървена конструкция на покрива медицинската служба в селото бе подпалена за четвърти път.