„Тракия“ празнува избирането на Пловдив за ЕСК в парк „Лаута“
„Тракия“ празнува избирането на Пловдив за ЕСК в парк „Лаута“ / снимка : Виктор Кадири/ Дарик радио Пловдив/ архив

С богата културна програма район „Тракия“ се готви да отпразнува официалното обявяване на Пловдив за европейската столица на културата през 2019 г.

На 23 май 2015 година (събота) в 11:30 часа кметът на „Тракия“ Костадин Димитров кани всички жители и гости на района в парк „Лаута“, Зона „Барбекюта“,  за да отбележат заедно големия успех.

На откритата сцена могат да се чуят невероятните изпълнения на солистката от „Арт Войс Център“ Мария Джурджева - носител на Гран При от Международния фестивал на изкуствата  „Орфеева дарба“, както и 14-годишният Петър Бечев - носител на златен медал от „Път към славата“.

Детски глъч ще изпълни парка с изпълненията на възпитаниците на детските градини „Велимира“ и „Белослава“.

На сцената ще прозвучи и впечатляващата песен на Женския народен хор към читалище „Съвременник-1986” – лауреат и медалист в множество национални и международни формати.

Големите приятели на район „Тракия“ – децата от Младежка формация „Бон Мин“, ще покажат своя талант под звуците и очарованието на българска поп музика.

 

Като за финал в традиционно българско хоро ще се впусне и мало и голямо от Танцов ансамбъл „Детелина“ при СОУ „Софроний Врачански“.