Съдът остави в ареста двамата убили Белин за 30 лева
Съдът остави в ареста двамата убили Белин за 30 лева / Dariknews.bg

Двамата, убили 46-годишния Белин Вериньов остават в ареста. Това реши пловдивският окръжен съд с мотива, че могат да се укрият или да извършат друго престъпление. Вериньов бе открит мъртъв в жилище в пловдивдивкия квартал „Изгрев". Установено бе, че е починал след жесток побой. Във вторник вечерта той е бил на гости в апартамент, в който живеел негов 37-годишен приятел заедно с 22-годишният Георги Димитров и Мартин Митев -на 23 години. Четиримата пловдивчани пили заедно и около 23.30 часа възникнал скандал за пари, който прераснал в сбиване. Сутринта около 7.30 часа наемателят на жилището се събудил и установил, че той е мъртъв.

Скандалът, прерастнал в бой, е станал за 30 лева. Версията на разследващите се потвърди пред съда. Четиримата през деня са извършили кражба от Село Свежен. С парите купили алкохол. Вечерта на 13 март те се скарали и нападнали Вериньов, защото смятали, че той е скрил 30 лева.

На Мартин и Георги са им повдигнати обвинения за убийство. За такова престъпление законът предвижда до 20 години лишаване от свобода.

Мартин има 7 осъждания за периода от 2005 - 2008 г. - за кражби, грабежи, телесна повреда и хулиганство. Георги има 1 предишно осъждане на пробация за управление на МПС в нетрезво състояние.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.